Norge - Telemarken

Beskrivelse

Tag med på denne skønne 5-dages rejse til det dejlige Telemarken, Norges sydligste højfjeldsområde. Vi bor i Vrådal, der er omgivet af de mest storslåede fjelde. Byen er et lille ferieparadis ved bredden af søen Nisser 300 m.o.h. – et område for naturelskere med gode muligheder for at slappe af. Vi skal på spændende udflugter rundt i Telemarkens smukke og varierede natur. Som noget helt unikt besøger vi bl.a. Norges højst beliggende sognekirke Møsstrond på øen Hovden. Vi ser også Norges største stavkirke og kommer på panoramatur omkring Rjukan og Gaustatoppen og besøger Vrangfoss-sluserne.

Oplevelser på rejsen

Fredag d. 14. juli: Med Color Line fra Hirtshals til Kristiansand. Herfra ad naturskønne veje til Vrådal til middag på hotellet.

Lørdag d. 15. juli: Langs Seljordsvatnet forbi Bø til Ulefoss og videre med kanalvejen til Vrangfoss sluseanlæg, hvor bådene skal igennem syv sluser. Sen frokost på hotellet, hvorefter der er mulighed for at nyde omgivelserne, besøge sølvsmedie eller shoppe.

Søndag d. 16. juli: Panoramatur. Via Seljord til Nutheim, hvor vi nyder den flotte udsigt over Flatdal. I Heddal får vi en rundvisning i Norges største stavkirke, et arkitektonisk mesterværk fra middelalderen. Herfra over højfjeldet forbi Gaustatoppen (1883 m.o.h.) til Rjukan. Videre forbi Vemork, hvor der blev produceret tungt vand under 2. verdenskrig. Fra Skinnarbu med færge til øen Hovden, hvor vi med lokalguide besøger Norges højest beliggende sognekirke Møsstrond (950 m.o.h.), en langkirke fra 1923. Øen ligger sydøst for Hardangervidda, som er Norges største nationalpark og Europas største højfjeldsplateau. Tilbage til Vrådal til sen middag.

Mandag d. 17. juli: Vi kører langs Vråvatn til Vråliosen og videre til Grimdalens Minne. Herfra via Dalen til Eidsborg, med besøg i stavkirken og Vest Telemark Museum. På Norsk Skieventyr i Morgedal skal vi på en spændende rejse gennem norsk skihistorie i fotos, film og udstilling.

Tirsdag d. 18. juli: Vi forlader Vrådal og kører langs Vråvatn mod Dalen og Flateland. Herfra gennem den smukke Setesdal langs elven Otra. Vi ser Reiårsfossen, som er et 200 m højt vandfald og stopper ved Evje, hvor Otra bliver til en brusende elv. Afgang med Color Line fra Kristiansand til Hirtshals. Afslutningsmiddag undervejs.

Kort

Rejseledere


Rejsefakta

Dato:
14. - 18. juli

Pris:
Kr. 5.975

Enkeltværelsestillæg: Kr. 900,-

Det får du for prisen:

 • Danske rejseledere
 • 4* bus med aircondition og toilet
 • 4 nætter på 4* hotel
 • 4 x morgenmad, 5 x middag, 2 x frokost
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • Skat og bidrag til rejsegarantifonden

Her står du på bussen: Silkeborg, Herning, Fredericia, Vejle (DTC), Skanderborg, Randers, Haverslev, Aalborg (Bouet), Hirtshals

OBS: Tilmelding inden d. 30/5. Herefter ring og hør om pladser.

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 120


Katalogside


 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115 

Felixrejser.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies