I Luthers fodspor

Beskrivelse

Mere information følger. Hold øje med siden her.

Forbehold for ændringer.

Statue af Luther
Tesedøren på Wittenberg slotskirke
Wartburg

Dagsprogram

Torsdag d. 30.3: Efter opsamling ned gennem Jylland, passerer vi den dansk-tyske grænse og når ved aftenstid frem til Eisenach. Her bliver vi indkvarteret og spiser middag på det charmerende Hotel Haus Hainstein, hvorfra vi har udsigt til byens vartegn, borgen Wartburg.

Fredag d. 31.3: Rejsens første besøg bli-ver på den storslåede borg Wartburg, hvortil Luther blev ført efter Rigsdagen i Worms. Her oversatte Luther på 10 mdr. Det Nye Testamente til tysk: Guds ord blev derved folkeeje. Herefter kører vi ned i Eisenach by, hvor vi besøger huset, hvor Luther boede hos familien Cotta, medens han var latinskoleelev. Der bliver også mulighed for et besøg i huset, hvor Johann Sebastian Bach blev født eller et besøg på Wartburg Bilmuseum, et minde fra DDR-tiden eller en bytur på egen hånd (entreer ikke incl.). Vi fortsætter nu til Erfurt, delstaten  Thüringens hovedstad, hvor vi indkvarteres og spiser middag på centralt beliggende hotel. Efter middagen går vi en tur i den smukt oplyste midtby og passerer bl.a. Krämerbrücke, middelalderens kræmmermarked.

Lørdag d. 1.4: Luther påbegyndte jurastudiet ved universitetet i Erfurt. Et tordenvejr ved Stotternheim tæt på Erfurt havde nær kostet Luther livet, og det ændrede hans livsretning: Luther bankede på porten til Augustin-eremitter-nes kloster, blev munk, og studerede teologi. Efter en rundvisning i klosteret, tager vi på byvandring i den smukke by. Her ser vi de steder, der knytter sig til Luther og besøger den prægtige domkirke Skt. Marienkirche, hvor Luther blev præsteviet, og vi passerer bl.a. Barfüsserkirken.

Søndag d. 2.4: Vi forlader Erfurt og kører nordøst med udsigt til Thüringens frodige skove. Vi gør et kort besøg på Panoramamuseet ved Bad Frankenhausen, hvor det store bondeslag fandt sted. Et kæmpemaleri skildrer den drabelige begivenhed. Herfra til Luthers fødeby Eisleben, hvor vi kigger ind i Skt. Peter og Pauls Kirke, hvor Luther blev døbt. Fra Eisleben fortsætter vi til Wittenberg til indkvartering og middag på det centralt beliggende Luther-Hotel Wittenberg. Efter middagen bliver der mulighed for en spadseretur i byen, hvor flere gader ser ud som på Luthers tid.

Mandag d. 3.4: Vi skal på rundtur i Wittenberg, hvor Luther boede fra 1510-1546. Første besøg bliver i det største reformationsmuseum Lutherhaus, klosteret, som fra Luthers giftermål med Käthe dannede rammen om det hjem, der blev forbillede for den evangeliske præstefamilie. Herefter lægger vi vejen forbi Melanchtons Hus, universitetet, torvet, Cranachhaus og rådhuset til Stadtkirche, hvor Luther prædikede mere end 2.000 gange. Her ser vi Cranachs berømte reformationstavle. Vi står stille ved porten til Slotskirken, hvor Luther den 31. oktober 1517 opslog sine berømte 95 teser mod afladshandelen. Måske ser vi i kirken Dronning Margrethes antependium med Lutherrosen. Om eftermiddagen tager vi en afstikker til Torgau, hvor slotskirken er den første evangeliske kirke. I denne by endte Käthe sine dage. Tilbage på hotellet får vi som afslutningsmiddag serveret en speciel Luther festmiddag.

Tirsdag d. 4.4: Vi forlader Wittenberg og kører mod nord igen. Undervejs reflekterer vi over den arv, som Luther gav os og hele den vesteuropæiske kirke. Vi forventer at være tilbage i Fredericia ca. kl. 19.00 efter en spændende og indholdsrig rejse.

Kort

Rejseledere


Rejsefakta

Dato: 
13. - 18. september

Pris:
Oplyses senere

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 112


  • Felix Rejser 
  • Korskærvej 25 
  • 7000 Fredericia 
  • tlf.: 7592 2022 
  • CVR nr. 65219115 

Felixrejser.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies