I Luthers fodspor - reformationsjubilæum

Beskrivelse

Denne jubilæumsrejse ligger i ugen før 500-årsdagen for reformationsjubilæet den 31. oktober 1517. På rejsen 'I Luthers fodspor' til reformationens hjemstavn i Sachsen-Thüringen vil vi opleve festlighederne i forbindelse med jubilæet. Bliv kendt med Lutherbyerne og de steder, der spillede en rolle i Luthers liv og i forbindelse med reformationen. Vi bor to nætter i Lutherbyen Wittenberg, hvor Luther blev doktor i teologien og underviste som professor på universitetet, blev gift, stiftede familie, levede og virkede. Vi besøger Torgau og Luthers føde- og dødsby Eisleben. Desuden bor vi to nætter i den smukke domkirkeby Erfurt, inden vi slutter med en overnatning i Eisenach med udsigt til borgen Wartburg. Det erfarne rejselederpar har besøgt Lutherbyerne mange gange, og de har et stort kendskab til Luther og stederne, vi skal se.
Rejsen er samtidig en læserrejse for Kristeligt Dagblad.

Erfurt

Oplevelser på rejsen

Søndag d. 22. oktober: Udrejse. Vi bor på det centralt beliggende Luther-Hotel Wittenberg.

Mandag d. 23. oktober: Besøg i verdens største reformationsmuseum, Luther­haus. Vi går forbi Melanchtons Hus, universitetet, torvet, Cranachhaus og rådhuset til Stadskirken, hvor Luther prædi­kede over 2.000 gange. Vi betragter Slotskirkens dør, hvor Lu­thers 95 teser blev opslået den 31. oktober 1517 og ser reforma­torernes grave i kirken. Besøg i Torgau, hvor Luthers hustru ligger begravet. Vi ser Slotskirken – den første protestantiske kirkebygning. Speciel Luther-festmiddag om aftenen.

Tirsdag d. 24. oktober: Vi kører til Eisleben og ser Luthers fødehjem og den nærliggende Skt. Peter og Paulus Kirke, hvor Luther blev døbt. Besøg i kirken, hvor Luther holdt sin sidste præ­diken. Vi passerer huset, hvor han døde. Via Luthers barn­domsby Mansfeld til Panorama-museet i Bad Frankenhau­sen. Overnatning i Erfurt.

Onsdag d. 25. oktober: Rundvisning i Augustinerklosteret, hvor Luther stude­rede, blev munk og underviste. Byvandring med besøg i bla. domkirken Skt. Marienkirche, inden vi passerer Bar­füsserkirken og Krämerbrücke.

Torsdag d. 26. oktober: Vi kører via Stotternheim til Eisenach. Vi besøger bor­gen Wartburg, hvor Luther oversatte Det Nye Testamen­te til tysk. Herefter ser vi, hvor Luther boede, da han gik i byens latinskole. Mulighed for at besøge Johann Sebastian Bach-museet eller Wartburg Bilmuseum (entréer ikke inkl.). Overnatning på Hotel Haus Hainstein med udstigt til Wartburg.

Fredag d. 27. oktober: Hjemrejse med kort besøg i Celle med de 450 bindings­værkshuse.

Kort

Rejseledere


Rejsefakta

Dato: 
22. - 27. oktober

Pris:
kr. 7.475

Enkeltværelsestillæg:
Kr. 1.300

Det får du for prisen:

 • Danske rejseledere
 • 4* bus med aircondition og toilet
 • 5 nætter på 3* hoteller
 • 5 x morgenmad, 5 x middag
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

OBS: Tilmelding inden den 20/6. Herefter ring og hør om pladser

Almindelige betingelser
Rejsen er underlagt Felix Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som du forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Rejsenr.: 112


Katalogside


Printvenlig program

 • Felix Rejser 
 • Korskærvej 25 
 • 7000 Fredericia 
 • tlf.: 7592 2022 
 • CVR nr. 65219115 

Felixrejser.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies